Wat ik al bouwde...

Een kleine bloemlezing

Elk project kent zijn eigen wensen, eisen en bijzonderheden. Mijn manier van aanpak maakt betaalbaar maatwerk mogelijk. Hieronder ziet u enkele recent gerealiseerde web-projecten. Ook voor u aan de slag? Neem even vrijblijvend contact op via een e-mailtje, of met het formulier op deze site.

Een website voor MKB én (Z)ZP-er'n internationaal congreshet adviesbureaueerstejaars studenteneen groepspraktijkde dienstverlenerde theaterbranchepersonal brandingmedische inloopcentraeen stichting

Portfolio - Goochelaar Jan

Goochelaar Jan

Deze ras-artiest met marketingachtergrond was op zoek naar een mobielvriendelijke website met verregaande mogelijkheden op het gebied van zoekmachine-optimalisatie.

Het resultaat was een behoorlijke boost voor de mogelijkheden van het Online-CMS. Zowel de z.g. on-page als off-page SEO van de oude site konden sterk worden verbeterd. Met een voor zoekmachines gecodeerde colofon met adresgegevens, alternatieve links met langere omschrijvingen in de footer én een beheerbaar doorklik-gebied voor een nóg betere match op mogelijke z.g. long-tail zoekresultaten.

Wintercircus Martin Hanson

Bij deze 'mobielvriendelijke' website was een bijkomende eis dat heel precies moest kunnen worden geregeld wélke pagina's, afbeeldingen en teksten op wélk apparaat worden getoond. De technische uitbreidingen aan het CMS die hiervoor nodig waren, worden inmiddels ook al dankbaar op andere sites gebruikt.

Zo kan de zichtbaarheid of volgorde tot op paragraaf-niveau, afhankelijk van het apparaat, worden geregeld. Ook zijn extra mogelijkheden beschikbaar om heel precies in te stellen welke inhoud zichtbaar wordt op sociale media.

Portfolio - Wintercircus
Portfolio - Studenten Zorgwijzer

Studenten Zorgwijzer

De Studenten Zorgwijzer is een informatieve site met medische informatie voor, met name eerstejaars-, studenten in Utrecht. De opdracht werd verstrekt door een collectief van organisaties die eerstelijnszorg leveren in Utrecht. 

Dat de site, ook gezien de doelgroep, onberispelijk moest werken op smartphones en tablet-computers was geen bijzonderheid. Wat wél bijzonder was, was dat het akkoord voor de opdracht pas een week vóór het nieuwe studieseizoen werd gegeven. Het lukte de site naar volle tevredenheid van de klant binnen 2 dagen online te krijgen. Gelijk goed, en spoed als 't moet dus! 

Komt Het Zien!

De Stichting Komt Het Zien! zet zich in om de bijzondere beleving van circus en theater ook mogelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. Zijn verzorgen in het theater live audiodescriptie van de voorstelling voor blinden en slechtzienden. Logisch dat de website ook voor deze doelgroep geoptimaliseerd moet zijn.

Door strikte naleving van ontwerpregels, zowel in de techniek als in het visuele ontwerp, kon een optimale toegankelijkheid worden verkregen. De site werd getest door de doelgroep en ontving niets dan lof. Eén slechtziende verzuchtte zelfs "werden alle sites maar zó goed begrepen door mijn lees-hulpmiddelen".

Portfolio - Komt Het Zien!
Portfolio - Topzorg

Topzorg voor U

Deze site van een wijkgericht opererend samenwerkingsverband van zorgverleners in Utrecht. Bezoekers krijgen op deze mobielvriendelijke website een overzicht van de aangesloten huisartsen, apothekers en fysiotherapeuten. Deze overzichten en Google-Maps kaart worden aan de bezoekerskant automatisch actueel gehouden en zijn eenvoudig door de beheerder van de site te actualiseren. 

Doordat het grafisch ontwerp ook van mijn hand is, kon ik later aanvullend helpen met PowerPoint-sjablonen in de huisstijl en de opmaak van een PDF-download met de belangrijkste inhoud van de website.

Ben je somber...?

Een online toepassing met een zeer specifiek doel. De site is een korte vragenlijst welke zicht geeft op symptomen van depressiviteit en somberheid. Na de test kan de invuller een PDF-document met de antwoorden en conclusies laten e-mailen.

Met volledig respect voor persoonlijke gegevens kan statistiek worden bedreven op de invul-resultaten van de vragenlijst. Een uitdaging was de vragenlijst volledig geschikt te maken voor gebruik op mobiele apparaten. Dit is opgelost door de lay-out ervan zichzelf automatisch naar de mogelijkheden van het beeldscherm te laten aanpassen.

Portfolio - Ben Je Somber
Portfolio - GZN

Gezondheidscentra Zuid-Nederland

Deze website werd gebouwd voor een netwerkorganisatie van gezondheidscentra in Zuid Nederland. Naast grafisch ontwerp mocht de ontwikkeling en ontzorging van deze site door mij worden opgepikt.

Naast een eenvoudig te beheren lijst met aangesloten gezondheidscentra, biedt de site een klikbare landkaart met adresgegevens en een documenten-beheersysteem met best practices (goede voorbeelden) van wijkgericht werken. Het 'ontzorgen' van deze site omvat daardoor ook regelmatig het corrigeren en geschikt maken voor plaatsing van documenten.

Bouwkundige Begeleidings Adviesgroep

De Bouwkundige Begeleidings Adviesgroep levert advies en begeleiding op het gebied van nieuwbouw, onderhoud en beheer binnen diverse bouwkundige branches. Door de diversiteit binnen de doelgroep kunnen bezoekers met uiteenlopende verwachtingen op de site binnenkomen. Hierdoor is structuur en inuïtieve navigatie binnen deze website erg belangrijk.

Om iedere bezoeker zo gericht mogelijk aan te kunnen spreken, zijn zowel de 'diensten' als de 'branches' doorgewerkt in de structuur van het portfolio. De hierbij, aan bezoekerszijde, getoonde varianten van afbeeldingen worden automatisch aangemaakt.

Portfolio - BBA bv