Tarieven en mogelijkheden...

Verschillende fasen in de levensduurzaamheid van uw site, brengen verschillende investeringen met zich mee.
Eenmalige kosten voor het ontwerp en ontwikkelen van een website, of voor het maken van functionele uitbreidingen.
Periodieke kosten voor domeinregistratie, CMS-licentie, webhosting en support bij het CMS-abonnement.

Op deze pagina leg ik uit waar u in investeert en hoe de kosten zijn opgebouwd. Alle prijzen zijn exclusief btw. De periodieke kosten zijn per maand gegeven, maar de facturatie hiervan vindt aan het begin van de periode plaats voor een jaarperiode.

Ik ga pas voor u aan de slag als ik zeker weet dat ik waarde voor u of uw bedrijf kan toevoegen. Als u tijdens de eerste periode vindt dat ik daar niet in geslaagd ben, dan krijgt u alle periodieke kosten die u heeft betaald voor de webhosting van uw CMS-website terug.

Periodieke abonnementskosten voor hosting en support

Ik leg uit en doe voor hoe u uw site zélf kunt beheren. Ik help bij wat u lastiger vindt. Of ik voer voor u uit als u geen tijd heeft. Het meeste kunt u eenvoudig zelf. Gewoon online. Met het simpele, krachtige, beheerssysteem (CMS) achter uw site. Voor het gebruik van het CMS, maar ook voor het toegankelijk maken van uw website (webhosting), de domein- en webserverkosten, de mail-aliassen en bezoekersstatistieken sluit u een abonnement af.

PROFESSIONAL

 • Max. 25 pagina's
 • SSL-beveiliging €1,- per domeinnaam
 • Plug-in's/modules vanaf €1,-
 • Hosting van maatwerk tegen meerprijs
 • Bezoekersstatistieken €1,-
 • Eerste domeinnaam Inbegrepen
 • Mail-aliassen Inbegrepen
 • Persoonlijke workshop Inbegrepen
 • CMS-beheer compleet ontzorgd

37,-

per maand

Vrijblijvende offerte

2e WEBSITE

Naast uw PREMIUM of PROFESSIONAL site
 • Alle opties van uw
  1e abonnement inbegrepen
 • U weet al hoe het CMS werkt,
  en kunt met minder support toe!
 • Aantrekkelijk geprijsde extra voor
  personal branding, nevendienst, etc.

17,-

per maand

Vrijblijvende offerte

Eenmalige kosten voor nieuwbouw

Voor elke nieuwe website doorloop ik nauwgezet voor u de onderstaande aandachtspunten. Maar niet elke stap kost altijd evenveel tijd. Bij het opstellen van de offerte maak ik een betrouwbare inschatting van de vaste eenmalige prijs. Een globale prijsindicatie voor de werkzaamheden hieronder ligt tussen de €1000,- en €2500,-

Ik ga met u in overleg over de haalbaarheid en stel een offerte op. We komen eventueel bij elkaar om de mogelijkheden te inventariseren.

Wie bent u op uw website en wat wilt u vertellen. Hoe kan een bezoeker straks zo eenvoudig mogelijk de weg vinden in uw nieuwe website.

Als uw website op een nieuwe domeinnaam wordt gehost, moet deze eerst worden aangevraagd.

Ik houd mij primair bezig met grafisch ontwerp en de ontwikkeling van websites. Maar vanzelfsprekend denk ik graag mee over een professionele e-mailoplossing. De verschillende e-mailmogelijkheden vindt u op deze pagina.

Inrichten preview-gebied en technisch opzetten van de website in mijn eigen CMS-infrastructuur.

Ik kan het volledige ontwerp van uw logo of huisstijl voor de website (tegen aanvullende kosten, zie verderop op deze pagina) ter hand nemen. Maar zelfs als een ontwerp volledig wordt aangereikt, zijn er de nodige grafische werkzaamheden. Fotomateriaal moet op maat worden gemaakt, headers en evt. banners in de site moeten worden gerealiseerd. Alle grafische werkzaamheden die nodig zijn voor het inrichten van de site, vallen hier onder.

Opzetten navigatiemenu, mogelijke responsformulieren, vullen inhoud. Eventueel overnemen van teksten en afbeeldingen uit een voorgaande website.

Zodra de site zichtbaar is, gaat hij een beetje 'leven'. Er zijn dan soms nieuwe inzichten. De 'fijnslijp'-fase gaat in. Ik denk in deze fase actief met u mee en laat diverse alternatieven in vormgeving, content en invulling zien.

Voordat de site écht live kan, is het een goed moment om zélf het beheer ter hand te gaan nemen. Ik help hierbij en maak desgewenst op maat gesneden instructiefilmpjes voor u.

Eenmalige kosten voor vormgeving en ontwerp

Het is doorgaans zinvol vooraf enig grafisch ontwerp in te plannen voor beeldmerk of huisstijl. Op deze manier wordt zo prijsgunstig mogelijk de basis gelegd voor eventueel toekomstig drukwerk. De eenmalige kosten voor vormgeving en ontwerp zijn erg afhankelijk van de bestede uren.

Als richtprijs voor mini-huistijl (kleur-, grafisch- en typografisch ontwerp t.b.v. de website) kunt u een bedrag vanaf €495,- aanhouden. Meer uitgebreid grafisch ontwerp wordt altijd vooraf begroot, het is echter niet altijd eenvoudig een vast bedrag te noemen. Als uurprijs voor grafisch ontwerp, computeranimatie, foto-retouche en vormgeving hanteer ik €80,-.

Eenmalige kosten voor maatwerk-uitbreidingen

Ik ontwikkel zelf software, daardoor is het mogelijk élke gewenste maatwerk-uitbreiding te realiseren. Een grondige inventarisatie van de ontwikkelinspanning in uren vormt hierbij de basis van de uiteindelijke eenmalige ontwikkelkosten. Mijn uurprijs als senior software developer is €90,- per uur, maar ik probeer altijd tot een fixed-price voorstel te komen zodat u vooraf weet waar u aan toe bent.