Is uw website ook een tikkende tijdbom?

Bedrijven lopen omzet mis door onbereikbare, trage of niet mobielvriendelijke websites. Voor uw bestaande klanten is de betrouwbaarheid en bereikbaarheid van uw website belangrijk. Ook op dit gebied is uw website immers het visitekaartje van uw bedrijf.

Voor toekomstige klanten heeft u maar één kans voor een eerste indruk. Zorg daarom dat uw website door verkeerde keuzen geen 'tikkende tijdbom' wordt. Bij het realiseren van de nieuwe website voor uw bedrijf moet u namelijk direct al een keuze maken:

Website Tikkende Tijdbom
  1. Zelf aan de slag met een site-builder online als als Wix, Weebly, Squarespace, Shopify, Dibbadoo, enz.
  2. (Laten) bouwen en hosten met een open source CMS, zoals Wordpress, Joomla of Drupal enz.
  3. Laten bouwen door een webbouwer die met een ‘eigen’, niet openbaar CMS-systeem een maatwerkoplossing ontwikkelt.

Deze keuze is belangrijk maar zeker niet eenvoudig. Want, eerlijk is eerlijk, voor elke manier is iets te zeggen.

Met een site-builder online

Met optie 1 bent u snel en met een geringe investering online. Voor de vormgeving zal u daarentegen vaak moeten terugvallen op de geboden standaard sjablonen. Als u meer wilt dan de basis-functionaliteit zijn er vaak aanvullende kosten en maatwerk is doorgaans niet mogelijk. Ook zijn er soms beperkingen in de mate van zoekmachine-vriendelijkheid bij dit soort oplossingen. Te vaak wordt de website van de CMS-leverancier eerder gevonden dan de uwe. Er moet immers wél geld verdiend worden met de u geboden 'gratis' oplossing, nietwaar?

Met een populair open source CMS

Het meerendeel van de miljoenen websites wereldwijd is opgebouwd met open source CMS-systemen. De bekendsten zijn Wordpress, Joomla en Drupal. Optie 2 in het lijstje hierboven is dus heel erg populair. Deze populariteit heeft echter ook een schaduwzijde. Het maakt open source CMS-systemen interessant voor hackers. Omdat de sites bovendien vaak met honderden tegelijk op één server worden gehost, kan een geslaagde inbraakpoging bij uw buurman Wordpress-gebruiker, hierdoor ook gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van úw website.

De meeste hack pogingen worden ondernomen op WordPress en Joomla websites. Afgelopen jaar was 83% (!) van de geïnfecteerde of gehackte sites gemaakt met WordPress. Er is hiervoor op het internet zelfs software te verkrijgen waarmee hacken heel eenvoudig wordt. Kwetsbaarheden in uw open source CMS zal u doorlopend en snel op moeten (laten) lossen om hiervan niet het doelwit te worden.

Met ontzorgd maatwerk

Wil u gewoon tijd voor uw eigen vak, en is er budget voor betrouwbaarheid en ontzorging, dan is optie 4 hierboven de beste keuze. Kies dan liever voor een ontzorgde levensduurzame website die kan meegroeien.

Ik bied u:

  • een optimaal vindbare mobielvriendelijke website
  • altijd up-to-date beveiliging zonder extra kosten achteraf
  • drie­ën­veertig jaar ervaring bij het ontwikkelen van maatwerk-software
  • persoonlijke hulp bij het beheren van uw website
  • één aanspreekpunt voor vormgeving van zowel de website als drukwerken
  • betrokkenheid en een snelle reactie, óók als de site eenmaal klaar is
Arnoud wijst naar links